AKTUELT

Her legges det ut informasjon om utstillinger og andre aktiviteter som kunstlaget arrangerer eller medlemmer deltar i.

Utstilling i Tjorehagen!

Velkommen til kunstutstilling i Tjorehagen, midt i den flotteste rhododendron-blomstringen, 30. mai og 6. juni. Bli med på en unik opplevelse!

Gatekunstprosjekt

 - Vi vil henge på Frekhaug


Nordhordland Kunstlag har etter søknad, fått midler fra Kulturtanken til et gatekunstprosjekt på Frekhaug.

Det er et prosjekt i samarbeid med Kulturavdelingen i Alver Kommune og har arbeidstittel: «Vi vil henge på Frekhaug».


Kulturavdelingen vil sammen med en «Knutepunktgruppe», bestående av flere avdelinger i kommunen, stå for det organisatoriske rundt prosjektet, med bl.a. oppfølging av deltagende ungdommer. Nordhordland Kunstlag står for det kunstneriske innholdet og har engasjert Grafittikunstneren Dino Dikic til å undervise og instruere deltakerne. Vi vil også delta i utvelgelse av kunstner og gjennomføring av et utsmykkingsprosjekt, støttet av KORO og i regi av Alver Kommune.


Prosjektgruppen består av: Leder Sigrid Fivelstad kulturkonsulent i Alver Kommune, Nina Randal som representerer BUA og Frivilligsentralen i Meland, og Ingunn Birkeland Fyllingen, som er ungdomsarbeider i Alver Kommune og representerer bl.a. ungdomsklubben på Meieriet.


Fra Nordhordland Kunstlag er det styreleder Mette Marei Træland og styremedlem Eirik Astrup som deltar, men styret i Nordhordland Kunstlag inviterer medlemmer til å komme med innspill og gjerne delta i hele eller deler av prosjektet. Det blir også samarbeid med Kulturskolen, Ungdomsskolen, Barnehagen og Aldersheimen.


Prosjektet får oppstart nå på forsommeren og skal vare ut året, med håp om at det kan bli utvidet til flere deler av Alver og Nordhordland på sikt.


Bildene til høyre viser et tidligere gatekunstprosjekt på Lindås der Dino også deltok.

Utstilling

Kunstlagets medlem Wenche Bettum har separatutstilling i Åsane kunstgalleri : Åpner lørdag 17.04 kl.12-16. Åpent:19-24 april: 11.30-16.30. nb: ikke søndager. Velkommen!!

Svært vellykket foredrag 16.03.21!


Den 16.03.21 arrangerte kunstlagetog Strilabiblioteket foredrag med kunsthistoriker Gunnar Danbolt. Han holdt et veldig interessant foredrag om "Kvinner i kunsten - Artemisia Gentileschi".  Alle plasser ble fylt opp og dette fristet veldig til gjentagelse!

Årsmøte 24.02.21


I år blir årsmøtet digitalt på Teams grunnet Covid-19. Innkalling er sendt alle medlemmer pr. mail sammen med link til teams.  Velkommen til digitalt møte!

Maleriutstilling


Gratulerer til Hilde Marøy med flott utstilling i Alver kommune sitt kundesenter i Knarvik feb-21. Åpent hverdager 08-15.30


Maleriutstilling Elna Bauge Maleri


Elna Bauge har sin siste utstillingsdag i Manger bedehus 19.02.21